HAGYARI plánuje v piatok oficiálne oznámiť kandidatúru na post predsedu PSK

30.09.2009 Prešov

Prešov 29.septembra (TASR) – Súčasný primátor Prešova Pavel Hagyari sa chce v nadchádzajúcich regionálnych voľbách uchádzať o post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ako nezávislý kandidát.
Svoju kandidatúru mieni oficiálne oznámiť 2.októbra na tlačovej besede v Bratislave, na lodi Prešov, kde plánuje predstaviť aj tézy svojho volebného programu. TASR to dnes potvrdil PR manažér Marek Bezák.
Kandidatúru na funkciu prešovského župana doteraz oficiálne oznámil súčasný predseda regionálnej samosprávy Peter Chudík (Smer-SD), ktorého bude podporovať aj ĽS-HZDS. Krajské organizácie oboch politických strán uzatvorili zmluvu o spoločnom postupe v regionálnych voľbách a vytvorili aj spoločnú kandidátku.
Ďalším z kandidátov na tento post je bývalý europoslanec za KDH Ján Hudacký. Dohodu o jeho podpore a vytvorení spoločnej kandidátky na pozície poslancov PSK podpísali prešovské krajské štruktúry KDH a SDKÚ-DS.
O vlastnom kandidátovi na župana uvažuje aj nový subjekt na politickej scéne Most-Híd. Krajský predseda strany Marián Straka koncom minulého týždňa informoval médiá, že do volieb pôjdu samostatne a momentálne rokujú s osobnosťou z prostredia prešovskej akademickej obce. Meno však zatiaľ odmietol zverejniť.
 

Vyberte región